Bu eğitim, büyük bir hızla yaşanan dijital devrimin temellerini tüketici kavramı üzerinden keşfetmeyi amaçlamaktadır. Birçok doğru soru üzerinden kendi gerçeğini oluşturmaya çalışan bu bilgi paylaşıma katılanlar, tüketici davranışları olgusunun temellerini kavrayacaktır. Böylece; ister analog isterse dijital dünyada olsun, tüketicinin varoluşunu çözümleyebileceklerdir.
Dünya analog mu, dijital mi?
İnsanlar topluluk halinde yaşamaya başladıklarından beri zamanın ruhuna uygun teknolojiler geliştirip, kullanmışlardır. En büyük buluşlar hâlâ ateş ve tekerlektir. Birçok kadim medeniyetin bugünden daha üstün bir şekilde yaşamlarını sürdürdüğüne dair örnekler varken, bugünün insanı tüketici kimliği ile aslında ne yaşamaktadır?
Tüketici: Göbeklitepe’deki toplulukta yaşayan tüketici ile uzaya çıkan tüketici farklı mı?
Maslow’un ihtiyaçlar hiyerarşisi taş devrinin insanı için de geçerli miydi? Üretim modellerine göre mi yaşıyoruz, tüketicilerin ihtiyaçlarının karşılanması için mi üretiyoruz? Tüketim yapan her canlı tüketici midir? Dünya üzerinde tüketici olmayan bir topluluk var mı?
Algı-Tutum-Davranışı: Kutsal üçleme:
Algılar gerçektir. Tutumlar neredeyse değiştirilemez. Davranışlar ise çoğu zaman tutarlı gözüken bir tutarsızlıktadır. Duygu durumumuz ile algımızın, tutumumuzun ve davranışımızın ilişkisi nedir?
İçgörü: Ben şimdi bu alışverişi niye yaptım?
Beynimiz henüz tam olarak çözülmemiş birçok sırrı barındırmaktadır. Minerallerden, hücrelere, bitkilere, hayvanlara ve insana uzanan evrim sürecinde beynimizin gelişimi ile arzularımız arasındaki ilişki nedir? Nasıl içgörü buluruz? Dijital dünyada tüketici içgörüsü nasıl farklılaşır?
İletişim: Masum değiliz hiç birimiz.
Günlük hayatımızın olmazsa olmazı olan iletişim, bizleri özgürleştirmek yerine modern kölelere mi dönüştürüyor? Tüketicilerin dijital dünyadaki varoluş kaygılarının kaynağı aslında iletişim mi?