Hastalara, gençlere ve yaşlılara yönelik seminerler ve bilgilendirme toplantıları düzenleyen İzmir Ticaret Odası Eğitim ve Sağlık Vakfı, 1995 yılında hastane koşullarında toplu sünnetler düzenleyerek Türkiye’de bir ilke imza atmıştır. İlimiz gençliğini ve ailelerini uyuşturucu tehlikesi karşısında bilinçlendirmek, İzmir Ticaret Odası Eğitim ve Sağlık Vakfı’nın sosyal etkinliklerinin öncelikli çalışmaları arasında yer almaktadır. Bu kapsamda EGEBAM’a destek verilerek, 320 bin gence koruma ve bilgilendirme yönünde hizmet verilmiştir. Hayırsever üyemiz Süleyman Taştekin’ in sağladığı 4 katlı binada hizmet veren Süleyman Taştekin Semt Polikliniği’nin tüm tıbbi gereksinimleri ve diğer ihtiyaçları İzmir Ticaret Odası Eğitim ve Sağlık Vakfı tarafından sağlanmaktadır. Polikliniğimiz Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesine bağlıdır. Hekim ve hemşire kadrosu hastanece karşılanmaktadır.